Publicatiedatum: 03-07-2019

Nieuws

Geef handhavers sociaal domein de ruimte

Het contact met de burger staat meer centraal in de handhaving door sociale diensten dan de regeltjes. Dat concludeert rechtssocioloog Paulien de Winter (Rijksuniversiteit Groningen) in haar promotieonderzoek. Zij pleit ervoor dat de wet ambtenaren voldoende ruimte moet bieden om een klant naar eigen inzien zo goed mogelijk te helpen.

Bredere blik op handhaving

De Winter liep geruime tijd mee bij 3 sociale diensten en 2 vestigingen van het UWV en interviewde daarbij zo’n 70 medewerkers. Zo wilde De Winter erachter komen welke rol handhaving speelt in het klantcontact door socialezekerheidsinstanties.

Ruimte tussen de regels

"Handhavers zoeken en vinden de ruimte tussen de regels om te doen wat zij denken dat het beste is", aldus De Winter. Wat De Winter betreft, zijn de regels te gedetailleerd en te dwingend in het voorschrijven hoe medewerkers moeten handhaven in het sociaal domein. "Al die kleine lettertjes zitten de afstemming tussen ambtenaar en de burger in de weg. Ik denk dat we die beter kunnen weglaten. Veruit de meeste medewerkers kunnen dat aan."

Lees het hele artikel op Binnenlands Bestuur.