Publicatiedatum: 25-03-2019

Agenda

Congres Handhaving en Naleving 'Vangrail van de samenleving'

Datum: 03-10-2019

'Toezicht en handhaving; vangrail van de samenleving' is het thema van het congres Handhaving en Naleving 2019 op 3 oktober 2019 in Theater Orpheus te Apeldoorn.

De rol van toezicht en handhaving is tweeledig. Enerzijds bescherm je de kwetsbare burger vanuit een dienstverlenende rol en bewaak je de kwaliteit van voorzieningen. Anderzijds heeft de overheid de taak de kwaadwillende burger of ondernemer aan te pakken. Vandaar dus die vangrail, die beschermt bij stuurfouten en houdt de snelheidsduivel tegen die overal doorheen dreigt te denderen.

Hoe geeft u vorm aan een integrale aanpak van toezicht en handhaving?

1 ding is zeker: samenwerking intern maar ook met andere overheidsinstellingen en ketenpartners is essentieel. Alleen samen voorkomen wij misstanden, regelovertreding en fouten en pakken we fraude aan!

Programma

U kunt tijdens dit congres kennis ophalen over preventie, toezicht en handhaving van het sociaal domein, waar u daarna direct mee aan de slag kunt! Tijdens de sessies is er gelegenheid om te netwerken, te debatteren, deelnemen te aan interactieve presentaties, te ontsnappen uit een escape room en meer!

Er zijn workshops op het gebied van kinderopvang, zorg & jeugd, werk & inkomen en multidisciplinair handhaven. U ervaart hoe u multi-problematiek op vakantieparken kunt aanpakken, de pgb risicoscan kunt toepassen, succesvol onderzoek naar vermogen in het buitenland kunt instellen en hoe om te gaan met weerstand bij houders in de kinderopvang.

Kijk op de uitgebreide congreswebsite voor het volledige programma.

Op het congres treft u bestuurders, leidinggevenden, beleidsmedewerkers, toezichthouders en handhavers van zowel gemeenten als ketenpartners. Waar mogelijk leggen we verbindingen tussen belangen, vakgebieden, organisaties en mensen. Alles om toezicht, handhaving en integratie hiervan in de dienstverlening samen te versterken.

Tot donderdag 3 oktober 2019 in Apeldoorn!