Gedragsregels community's

De community’s op Naleving.net zijn dé online ontmoetingsplek om met collega’s van gedachten te wisselen over bestuurlijke, beleidsmatige en uitvoeringstechnische uitdagingen op het gebied van handhaving en naleving binnen het sociale domein.

Om te zorgen dat we voldoen aan de geldende wettelijke eisen en fatsoensnormen, hebben we een aantal gedragsregels opgesteld. Heeft u zelf nog een regel die u hier graag in terug wilt zien, laat het ons dan weten.

  • Heeft u een account voor Naleving.net, zet dan de juiste informatie in uw profiel. Dit profiel is alleen zichtbaar voor andere collega’s met een account. Anoniem reageren in de community’s is niet wenselijk en daarom ook niet mogelijk.
  • U bent zelf verantwoordelijk voor de samenwerkingen die voortvloeien uit contacten met andere collega’s.
  • De toon binnen de community’s is zakelijk en professioneel, maar binnen die kaders is ruimte voor opbouwende kritiek op onderwerpen en natuurlijk voor humor. 
  • U gaat uiteraard respectvol om met uw collega’s, zowel online als offline. Haatdragende en kwetsende reacties worden verwijderd en VNG KCHN spreekt gebruikers hierop aan.
  • U voorkomt dat opmerkingen herleidbaar zijn tot collega’s en gebruikt bij het bespreken van casuïstiek pseudoniemen. Persoonsgegevens zijn heilig.
  • Het kan voorkomen dat u een minder prettige ervaring heeft binnen een van onze community’s. Wij horen dat graag van u. Natuurlijk horen we ook graag als u ruimte ziet voor verbetering of gewoonweg prettige ervaringen heeft.

Veiligheid voor u en uw collega’s

  • Zorg dat uw computer en internetbrowser up-to-date zijn. Zo kunt u Naleving.net goed, snel en veilig gebruiken.
  • Gebruikt u een computer in een openbare ruimte? Vergeet u dan niet uit te loggen na gebruik van Naleving.net.
  • Verander regelmatig uw wachtwoord.

Wilt u weten hoe wij omgaan met uw gegevens en uw privacy? Lees dan onze proclaimer.

We wensen u ten slotte veel nieuwe inzichten en contacten toe in onze community’s onder de thema's werk & inkomen, zorg & jeugd, kinderopvang en multidisciplinair handhaven. Heeft uw gemeente nog geen abonnement en heeft u daarom nog geen toegang tot onze community's? Lees dan meer over de mogelijkheden van een abonnement voor uw gemeente.